De voetbalkantine is natuurlijk dé ontmoetingsplek van het weekend voor eigen spelers, tegenstanders en (uit)supporters. Ieder weekend hang je er weer achter de bar, praat je weer bij met wat bekenden, kijk je naar de voetbalwedstrijden of mag je zelf aantreden bij het vlaggenschip van de club. En de kantine is natuurlijk ook dé plek voor een club om zich te onderscheiden met de aankleding, e.d.. Maar hoe onderscheidend is dat eigenlijk? We hebben 11 dingen op een rij gezet die je in elke kantine tegenkomt.

Zodra je een voetbalkantine binnenkomt is het eigenlijk direct een feest van herkenning. Één van de weinige dingen die veranderen zijn de clublogo’s en -kleuren, want verder is alles wel hetzelfde. Dat is wat een voetbalkantine een voetbalkantine maakt. Hieronder vind je de lijst:

1. Een prijzenkast
Zodra je binnenloopt moet je dit al direct kunnen zien. En al is het ‘maar’ de Fair Play-beker van de F3 op een jeugdtoernooi; iedere beker telt natuurlijk! Je bent trots op elk team van je cluppie.

2. Foto’s van vroeger
Geschiedenis is natuurlijk iets van je club betekenis geeft en daar zijn vele mensen binnen de club dan ook trots op. Vandaar dat je altijd diverse oude elftal- of actiefoto’s vindt in de kantine.

3. Club van 100-bord
Waar je ook komt; deze kan niet ontbreken in de kantine. Dit kan ook een Club van 50 zijn, maar zo’n bord je vind je overal.

4. Attributen van andere clubs
Voetbal is niks zonder tegenstanders, dus vind je in vele voetbalkantines ook sjaals, vaantjes of shirts van andere clubs die bij jullie gespeeld hebben.

5. Een spelletje
Of het nu een dartbord, tafelvoetbalspel of pooltafel is; in iedere kantine kun je je ook op andere manieren vermaken met je vrienden.

6. De keukenopening
Als je een middagje op de voetbal doorbrengt moet je ook aan je maag denken en even wat eten. En gelukkig hebben we in iedere kantine zo’n mooie opening in de muur waar je je tosti of broodje bal kunt bestellen.

7. Speciale sponsoracties
Als je in het rond kijkt zie je vaak bijzondere manieren van sponsoring, zodat de club het geldlaatje wat verder kon vullen. Vaak zijn dit de gesponsorde wedstrijdballen van de laatste weken.

8. Bord met competitiestanden
Iedere kantine heeft wel een bord hangen waar alle competitiestanden op te zien zijn. Dit is vaak niet van ieder elftal, maar vooral de belangrijkste senioren elftallen, zoals de Dames en Heren 1, enkele reserve elftallen en hoogste jeugdelftallen.

9. Typische kantinemuziek
Hier ontkom je écht niet aan; Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht. Natuurlijk hét kantinenummer bij uitstek en het beste voorbeeld voor dit punt.

10. Een TV of projector
Voetbal is natuurlijk de belangrijkste bijzaak in het leven en naast het eigen vlaggenschip is het ook belangrijk om je eigen cluppie in de Eredivisie te kunnen zien of, als ze ooit nog presteren, gezamenlijk het Nederlands Elftal te kijken!

11. Vrijwilligers
Een inkoppertje natuurlijk, maar daardoor zeker niet minder belangrijk; vrijwilligers. De draaiende motoren achter de kantine en de mensen die jou, zonder ervoor betaald te krijgen, een leuke middag bezorgen. Onlangs zetten we al op een rij waarom vrijwilligerswerk leuk is.

Dit was het elftal aan dingen die je tegenkomt in iedere kantine. Weet jij nog meer typische dingen? Laat het achter op onze Social Media!